Film om mennesker og moderne boliger til Landsbyggefonden

I Click Film har vi igennem de seneste fem år produceret adskillige film for almene boligorganisationer i forbindelse med renoveringer. Der er primært tale om film med fokus på helhedsplaner, der er støttet af Landsbyggefonden, hvor filmene indgår som dokumentation. Et eksempel er denne film fra Nørresundby:

Film til dokumentation for Landsbyggefonden. Produceret af Click Film til boligforeningen, Sundby-Hvorup Boligselskab. Produceret i samarbejde med Tuen Media.

Ofte filmer vi over en længere periode, for at få noget af processen med. Vi har også lavet film for boligselskaber, hvor vi for eksempel fokuserer på dele af processen. Det kan være:

  • Beboernes medindflydelse på for eksempel dele af proces eller valg af materialer

  • Nye og tidssvarende boliger uden fugtproblemer

  • Selve processen med byggeriet

  • Tilgængelighedsboliger, så ældre borgere kan blive i eget hjem

Møder og produktion

I samarbejde med boligforeningens ledelse holder vi møder, hvor vi afklare, hvad fokus skal være for den enkelte film. Derefter udarbejder vi et manuskript, der godkendes af boligselskabet og eventuelle deltagere, inden vi sætter produktionen i gang. På den måde sikrer vi, at alle involverede er med på, hvad de deltager i.

Det er især vigtigt, at vi grundigt informerer beboerne om deres rolle i filmen, inden de lukker os ind og viser rundt. Og hvis de skal medvirke i et interview, bliver de også grundigt forberedt på det.

Som Joan Holm gør her fra sin lejlighed i Silkeborg.

Film til Landsbyggefonden. Produceret af Click Film for AAB Silkeborg, 2019.

Efter vi har været på optagelser går der typisk 14 dage, så har vi et udkast klar til en færdig film. Den får både beboere og boligforening og eventuelle andre medvirkende til gennemsyn og bedømmelse i en retterunde.

Vi har ´blandt andet produceret film for: AlmenBo, Aarhus Omegn, Al2Bolig, AAB SIlkeborg, AAB Skanderborg, FællesBo, Sundby-Hvorup, Boligselskab, AAB Aarhus.

Her er et eksempel på brug af før og efter billeder, hvor der er optaget video tidligt og henimod slutningen af processen. Det gør, at man kan klippe før og efter billeder sammen, så man virkelig kan se forskellen:

Produceret af Click Film for Skanderborg Andelsboligforening, 2018 i samarbejde med Tuen Media.

Hvis der er brug for information til beboerne på video, så laver vi også videointerview med nøglepersoner og klipper det sammen til småfilm, der kan sendes ud for eksempel med et nyhedsbrev eller deles med beboerne.

For kontakt og sparring vedr film til boligorganisationer.

Ring Mikael Johnsen, 22393490 eller skriv til mikael@clickfilm.dk

Forrige
Forrige

Videoproduktion i en ny virkelighed

Næste
Næste

Kampagnefilm for rollemodeller