Sådan forbereder du din kunde på en testimonialvideo

Udvælgelse af deltagere

Når man skal vælge en kunde til at deltage I en kundecase, så er det selvfølgelig vigtigt, at man vælger en kunde der er tilfreds og glad for den service, de har fået. En automatreaktion kan godt være, at man tænker, man skal vælge een, der taler meget, en hurtigsnakker. Men der kan være en fare for, at den person, der altid kan komme frem med en hurtig bemærkning ikke er det perfekte valg til et interview på video. Sådan en person kommer ofte med mange indskudte sætninger og forklaringer, hvorimod en mere indadvendt og velovervejet person, kan fremstå meget stærkere under interview.

Fordi video er så stærkt et visuelt medie, så vil der også være nogle mennesker, der måske er blufærdige eller ikke er komfortable ved at optræde på video.

Min egen grundregel er, at man ikke skal optræde I en video, hvis man ikke har lyst. Men der kan godt være nogle fra den uvillige kategori, som man kan overtale ved at forklare dem grundigt, hvad det er de skal medvirke til, og hvad de ikke skal. Det kan rydde nogle måske forkerte forestillinger af vejen.

Forberedelse af deltagere

Det er vigtigt at forberede interviewpersoner på, hvad de bliver spurgt om. Når man planlægger et interview, så arbejder man egentlig baglæns. Man skal forestiller sig, hvad det er man gerne vil høre personen fortælle om, og så skal man forme spørgsmålene efter det.

Det er vigtigt at få afstemt på forhånd, hvad det er man forventer af deltagelse I videooptagelsen.

Og selv om det lyder som noget selvfølgeligt, så er det ofte en god ide, lige før interviewet begynder at minde personen om, at man kun klipper det bedste og skarpeste med. Det vil sige, at det ikke gør noget, hvis vedkommende går I stå, begynder at grine umotiveret, nyser eller andet, så stiller intervieweren bare spørgsmålet igen. Det får interviewpersonen til at slappe af. Det er intervieweren og ikke interviewpersonen, der har ansvaret for, at interviewet bliver en success og kan bruges I filmen.

Hvor skal optagelser foregå?

Det er også vigtigt at forberede sig på, hvor optagelserne skal foregå. Både interviewet og de dækbilleder, man skal bruge til casen. Det giver sammenhæng, hvis optagelse af interviewet sker et sted, der understøtter historien, feks i en fabrikshal, et kontorlandskab eller der, hvor det giver mening. Men man skal samtidig være meget opmærksom på, at man er et sted, hvor man ikke bliver forstyrret, hvor lyden er god.

Til optagelserne er det en god ide at undgå smalle striber på skjorter eller småt ternet tøj. Ofte bliver det ikke godt gengivet af kameraet, og der kan forekomme flimmer. Ellers skal man have det tøj på, der passer til situationen, og som man befinder sig godt i. 

Om processen

Det er vigtigt at understrege overfor kunden/deltageren, at vedkommende får lov til at godkende og eventuelt komme med rettelser til videoen, inden det bliver brugt. Det skaber tillid i processen og tryghed i forbindelse med deltagelse i interviewet.

Se eksempel: kundereference på video her:

Testimonialvideo eller kundecase produceret af Click Film for Upodi.

Forrige
Forrige

Employer branding film med fuldt fokus på medarbejderne

Næste
Næste

Profilfilm: HAMA perlernes historie